CLOSE
0 Pirkinių krepšelis €0,00
CLOSE

JŪSŲ KREPŠELIS ŠIUO METU TUŠČIAS

Ar jau matėte TipiTapi.lt asortimentą? Mes jį plečiame kiekvieną dieną!

Saugumo savaitė keliaujant su kūdikiu

Pagal UAB Mažutis
0 Komentarai
Saugumo savaitė keliaujant su kūdikiu
Saugumo savaitė keliaujant su kūdikiu - išskirtinis renginys Tipi Tapi parduotuvėse vasario 5 - 11 dienomis 🚗
Norime paskatinti esamus ir būsimus tėvelius saugiai ir teisingai keliauti su savo mažyliais, todėl organizuojame išskirtinę savaitę, skirti priminti, kaip yra svarbu teisingai naudoti autokėdutes. Renginio metu pristatysime, kokių kategorijų kėdutės ir kada jas naudoti, naujausius i-Size saugumo reikalavimus, ADAC saugumo sertifikatus bei dar daug naudingos informacijos.
Saugumo savaitės metu, Tipi Tapi Kaune ir Vilniuje Jūsų lauks:
✅ Išskirtinės autokėdučių specialistų konsultacijos ir patarimai (patirtis nuo 1993)
✅ Autokėdutės ženkliai prienamesnėmis kainomis (nuolaidos iki -35%)
✅ Pasaulyje pripažinti prekių ženklai (Maxi Cosi, Cybex, Britax, Joie, Avionaut, Nuna ir kt.)
✅ Galimybė išbandyti daugiau nei 35 skirtingus modelius
✅ Padėsime sumontuoti autokėdutę Jūsų automobilyje
Lauksime Jūsų:
🏡Tipi Tapi Vilnius - rinktinės g. 16
🏡Tipi Tapi Kaunas - raudondvario pl. 127
☁️☁️☁️
Tipi Tapi komanda

Registacijos forma skirta rezervuoti laiką, SAUGUMO SAVAITĖS KELIAUJANT SU KŪDIKIU metu, asmeninei konsultacijai Tipi Tapi parduotuvėse Kaune ir Vilniuje. Rezervuoti laiką galite užsiregistravę formoje: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1Zb1XNjQ_gXSBzvyvGYCt1LZJMIFSVTb72i7G38UvRKhSDw/viewform?usp=sf_link

 

Trumpai apie autokėdutes 

Mažo vaiko kūnas labai skiriasi nuo suaugusio žmogaus tiek ūgiu, tiek kūno mase, todėl vaiką būtina vežti specialiojoje kėdutėje. Kėdutės užtikrina papildomą apsaugą eismo įvykio metu ir neleidžia vaikui iškristi iš savo sėdėjimo vietos ar net transporto priemonės. 

Lietuvos transporto saugos administracija tirdama eismo įvykius nustatė, jog 2021 m. eismo įvykiuose buvo sužaloti 3 vaikai, kurie buvo vežami be specialiųjų vaikiškų kėdučių, o 2022 m. vežami be kėdutės arba netaisyklingai pritvirtintoje automobilinėje kėdutėje buvo sužaloti 2 mažamečiai, o vienas žuvo. 

Norint užtikrinti, kad automobilinė kėdutė atliktų visas funkcijas, labai svarbu parinkti tinkamą dydį, modelį ir tinkamai ją pritvirtinti. 

Kėdučių tipai 

Šiuo metu prekyboje esančios kėdutės turi atitikti ECE R44 arba ECE R129 (i-Size) standartą. Pagal kurį standartą buvo sertifikuotas kėdutė, galima sužinoti iš esamo žymėjimo (etiketė arba lipdukas). Šalia taip pat yra pateikiama informacija, padedanti pasirinkti tinkamą kėdutės dydį ir modelį. 

ECE R44 standarto kėdutės yra skirstomos į grupes pagal vaiko svorį: 

  • 0 grupė skirta vaikams iki 10 kg svorio; 

  • 0 + grupė skirta vaikams iki 13 kg svorio; 

  • I grupė skirta 9–18 kg svorio vaikams; 

  • II grupė skirta 15–25 kg svorio vaikams; 

  • III grupė skirta 22–36 kg svorio vaikams. 

ECE R129 (i-Size) standarto kėdutės nėra skirstomos į grupes ir yra pritaikytos vaikams pagal jų ūgį, nurodytą prie kėdutės specifikacijų. 

Šiuos standartus atitinkančios kėdutės yra testuotos ir atitinka saugumo reikalavimus. Tačiau vertėtų atkreipti dėmesį, jog ECE R129 (i-Size) standartą atitinkančios vaikiškos kėdutės papildomai yra testuojamos ir dėl apsaugos nuo šoninių smūgių. 

Kėdutės tvirtinimas 

Vaikiškos kėdutės gali būti tvirtinamos 2 būdais: ISOFIX jungtimi arba automobilio saugos diržu. 

Kėdutės, tvirtinamos ISOFIX jungtimi, gali būti naudojamos tik transporto priemonėse, turinčiose tam pritaikytas jungtis. Automobilyje jos yra įmontuotos keleivio sėdynės atlošo apačioje ir pažymėtos ISOFIX ženklu. Dauguma ISOFIX kėdučių bazių turi raudonos arba žalios spalvos indikatorius, kurių spalva pasikeičia iš raudonos į žalią, kai jungtis yra tinkamai pritvirtinta. 

Kėdutę tvirtinant saugos diržu labai svarbu diržą tvirtinti tiksliai tose vietose, kurias nurodo gamintojas. Teisingai pritvirtinus kėdutę diržas neturėtų būti laisvas, o kėdutė negali judėti. 

Vaiką vežant automobilinėje kėdutėje, pritaikytoje vaiką prisegti automobilio saugos diržais, labai svarbu įsitikinti, jog saugos diržu yra prisegtas ne tik vaikas, bet ir kėdutė, t. y. diržas yra pervertas už kėdutės „ausyčių“. Eismo įvykio atveju diržas neleis kėdutei ar paaukštinimui išslysti. 

Tvirtinant vaikišką kėdutę automobilio priekyje svarbu įsitikinti, kokių papildomų priemonių reikia imtis vaiko saugumui užtikrinti. Pvz., kėdutę tvirtinant nugara į priekį, privaloma atjungti priekinę keleivio saugos oro pagalvę. Taip pat būtina įsivertinti, ar kėdutė neužstoja vairuotojo matymo zonos dešinėje pusėje (keleivio lango). 

Automobilio salone vežama kėdutė turėtų būti tinkamai pritvirtinta visada, net ir tais atvejais, kai joje nėra vežamas vaikas. Nepritvirtinta kėdutė staigiai stabdant ar eismo įvykio metu gali išslysti iš savo vietos ir sužaloti vairuotoją ar keleivį.  

by UAB Mažutis

ĮRAŠO KOMENTARAI

Rašyti komentarą


Prašome atkreipti dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinami, prieš juos paskelbiant.